2013. április 15., hétfő

Eleven testek

Hogy akadtam rá?

524428_572503772783044_1563551894_n.jpg
Moziban film előzetesként láttam először az volt az érzésem ,hogy ennél szánalmasabb nem is lehetne  egy újabb Alkonyatra hajazó történet zombikkal. Na ne! Viccesnek tűnt ,de nekem morbid volt a trailer zombi szerelem ,jobbat már tényleg nem tudnak kitalálni?Aztán ,ahogy teltek-múltak a napok facebookon szinte naponta többször akadtam rá Eleven testeket reklámozó megosztásokra és bejegyzésekre,aztán a molyon is feltűnt az Eleven testek mánia ,persze az is közrejátszott ,hogy csupán kíváncsiságból jelentkeztem két eleven testes kihívásra is.Szóval egy idő után a negatív hozzá álásomból pozitív kíváncsiság lett és bizony már alig vártam,hogy megjelenjen a mozikban a film/beszerezzem a könyvet.Sors fordulata ,hogy csak mára tudtam megvenni a könyvet.Szóval elérkezett a nagy nap vagyis a mai ,amikor megjelent az Eleven testek film Magyarországon.Mai napra már alig vártam ,hogy a moziba érjek és természetesen már napokkal ezelőtt foglaltam helyet magamnak online a moziba,(tényleg fúrta már a kíváncsiság az oldalamat).

A film

20130410-warm-bodies1.jpg
Molyon a film a hozzászólásokból vígjátéknak tűnt romantikával fűszerezve.Na ,de ha valaki azt hiszi nagyon is téved.Szóval a filmről ,nagyon tetszett az önironikus kommentárja R-nek ,így hívják a főszereplő srácot ,aki zombi.A film sokszor vicces ,de nem olyan sokszor ,hogy a film minden percében csak kacarásszak vagy vígjátéknak mondjam.Nagyon tetszett az egész film felépítése a képvilág,zenék és a mondani valója ,mert néhol elrejtve voltak mélyebb tartalmak is a filmben pl: az elején R gondolatai "Azelőtt sokkal jobb lehetett(a zombiság előtti időre gondol),amikor még mindenki ki tudta fejezni az érzéseit és élvezhették egymás társaságát(ekkor most ,ahol van zombiként egy reptéren elképzeli ,milyen volt ott régen emberként,emberek között, szóval a kép ott se volt különb a reptéren ,mint a jelenben zombik között ,mert mindenki csak mobilozott el volt foglalva saját magával senki sem törődött a másikkal ,pont mint egy zombi). Nem ismerős?A mai világunk is kezd ,olyan lenni mintha csak zombik élnének  benne senki sem törődik a másikkal mindig csak az elektromos kütyüikkel és saját magukkal.Senkit sem érdekel ,hogy hogy van a másik vagy érdekel csak éppen nincs idejük rá ,mert mindenki siet. +Mondani valója a filmnek ,hogy nem biztos ,hogy a régi ismereteinknek kell hinni,hiába a sok szörnyűség,néha jobb ha az ember mások javáért megtanul megbocsátani,nyitott lenni az új dolgokra,elfogadni a hibáit.
 Nagyon tetszett a filmben ,hogy nem egy csöpögjünk a nyáltól,ne legyenek ijesztő dolgok benne ,hogy 12-es korhatárt kapjon(és természetesen ezáltal nagyobb bevétel legyen) film volt. Aminek ijesztőnek kellet lenni ijesztő volt,undorító pl:agy evés  és tényleg ijesztőnek,kegyetlennek mutatta be a zombikat a film ,pont amilyennek lennie kell. Másik főszereplő Julie ,aki majd beleszeret R-be ,de szerencsére nem sablon romantikus film módon.Hosszú ideig ,retteg és csak fokozatosan,lassan tud megbízni a srácba ,ami érthető ,hiszen a zombik kegyetlen,érelem mentes gyilkosok. Tetszett az akció és a kitartás a két szerelmes között ,jó volt ,hogy egy picit a többi mellékszereplőre is koncentrálhattunk néha.Nagyon fordulatos volt a végkifejlet ,mert nem csak egy Julie és R happy end-jével végződik a történet ,hanem az egész világéval.
wb03small.jpg

Mindenkinek ,csak ajánlani tudom ,tökéletes program hétvégére moziba menni és megnézni a filmet. ;)



Értékelés:
Kedvenc szereplők: R,Julie
Történet:5
Szereplők:5
Hangulat:4,5
Amit hallottam róla: 5                                        
Össz, értékelés: 1-5-ös skálán: 5 pont



Ui: Nektek is feltűnt ,hogy Teresa Palmer és Kristen Stewart mennyire hasonlít egymásra?:)
021811_KristenStewart_TeresaPalmer_XXXX_110218151733.jpg

1 megjegyzés :

  1. the last one. wtf? they look nothing alike.. kristen is good.. teresa is a wannabe-somebody

    VálaszTörlés